Excavatorul hibrid KOMATSU PC200-8

Excavatorul hibrid ​​PC200-8 esteprimul echipament de constructii de acest tip din lume. Prezent pe piata japoneză încă din 2008, unde s-a bucurat de succes datorită consumului redus de combustibil, modelul hibrid a fost mai apoi lansat în China si America de Nord, în 2009. Odată cu aparitia acestui excavator, producătorul japonez a ridicat stacheta pentru tehnologiile hibride, "eficienta" fiind cel mai potrivit cuvânt pentru a descrie acest utilaj. Si dacă până acum majoritatea constructorilor de utilaje au prezentat numai prototipuri, trebuie spus că PC200-8 este primul utilaj cu propulsie hibridă din lume realizat în productie de serie, fiind disponibil la vânzare.

Numărându-se printre cei mai importanti producători de utilaje de constructii din lume,  Komatsu si-a îndreptat atentia către problemele de mediu tot mai pregnante, dezvoltarea unui utilaj hibrid în gama de mare tonaj 20-22 t contribuind la reducerea efectelor nocive asupra mediului înconjurător, inclusiv a nivelului emisiilor de CO2.
Tehnologia verde de la Komatsu va avea un impact important în reducerea consumului de combustibil si a gazelor cu efect de seră.
Beneficiind de sistemul Komatsu Hybrid, modelul PC200LC-8 este echipat cu un nou motor electric destinat rotirii părtii superioare, un generator de putere pentru motorul electric, un condensator de mare putere, ce poate înmagazina energia rezultată din rotirea părtii superioare a utilajului si un motor diesel. 

Komatsu a dezvoltat un sistem revolutionar hibrid care functionează pe principiul reutilizării energiei rezultate din miscările de oscilatie a părtii rotitoare a excavatorului, mai întâi prin stocarea ei, cu ajutorul condensatorului Komatsu Ultra Capacitor, capabil să depoziteze rapid această energie si să o transmită instantaneu motorului electric. 
Energia cinetică generată în timpul fazei de frânarea a miscării de lucru de rotire este convertită în electricitate, care mai apoi este trimisă prin intermediul unui invertor si apoi înmagazinată de sistemul Ultra Capacitor. Această energie este redirectionată foarte rapid către structura mobilă superioară si spre motor, în functie de instructiunile primite de la sistemul de control.

În timpul testelor, varianta hibridă a excavatorului, PC200LC- 8 a înregistrat un consum de combustibil mai mic cu aproximativ 25-40% comparativ cu varianta diesel a aceluiasi utilaj. Toate componentele sunt produse de Komatsu, garantând astfel calitatea componentelor, fiabilitatea si robustetea echipamentului.
Modelul hibrid PC200LC-8 este echipat cu un motor Komatsu SAA4D 107E-1cu turbocharger, care furnizează o putere de 138 CP. Cu o greutate operatională cuprinsă între 19.796 si 21.347 kg, excavatorul are o capacitatea a cupei cuprinsă între 0,5 si 1,2 mc.
Principalele caracteristici ale modelului hibrid în comparatie cu cel standard

În timp ce echipamentele standard folosesc un motor hidraulic pentru rotirea părtii superioare, Komatsu a dezvoltat recent un motor electric pentru excavatorul hibrid cu aceeasi functie. Acesta reprezintă elementul motor hibrid, deoarece preia energia electrică ce apare în timpul frânării sistemului de rotire, transformând-o într-o miscare de lucru ce nu necesită interventia motorului diesel. Dacă echipamentele standard folosesc numai motoare diesel pentru functionare, noul model produs de Komatsu foloseste energie regenerată în asistarea motorului la schimbarea regimului de lucru, permitând astfel utilizarea energiei electrice pentru miscări de rotatie ce presupun o turatie redusă. În plus, atunci când motorul este în ralanti, excavatorul păstrează turatia motorului termic la un nivel redus, generând astfel o impresionantă economie de combustibil.
Grederele sunt considerate masinile cel mai greu de exploatat. Dupa ani de cercetari intense si teste de performanta, noile gredere Caterpillar din Seria M redefinesc ideea de "usor de folosit". Lucrul cel mai impresionant la noua Serie M este acela ca nu exista leviere- in conditiile in care un greder tipic
mai multe detalii ...
Buldoexcavatorul WB93R-5 aparţine ultimei generaţii de buldoexcavatoare KOMATSU care au introdus pe piaţă un număr de inovaţii  Această nouă serie îşi are originile în tradiţia KOMATSU care aduce buldoexcavatoarele în vârful clasei în ceea ce priveşte performanţa, tehnolo
mai multe detalii ...
Prin lansarea în Europa a excavatoarelor pe senile EC380D si EC480D Stage IIIB, Volvo a intrat într-o noua era a utilajelor cu productivitate mare si emisii reduse. Prin utilajele ce apartin noii generatii de excavatoare seria D, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) ofera clientilor europeni doua modele
mai multe detalii ...

Sediu : 700045 Iasi, Strada Sfantul Lazar nr. 27, Kapital Invest Building -  etajul 2
Depozit :
700382 Iasi,Str. Aurel Vlaicu 88
600343 Bacau,Str. Letea 32
062202 Bucuresti, Str. Preciziei 32
2059 Chisinau, Str. Petricani 19/4

Telefon Romania:
+40 374 048 444
+40 743 122 261
Telefon Moldova:
+37 322 893 762
Telefon Ucraina:
+38 0947 101 435
Telefon Bulgaria:
английски и руски език
+35 924 915 277
office@commatech.ro