Piese originale versus After market

Dacă avem un utilaj sau un echipament care nu mai este în garanție, alegerea este greu de făcut. Avem multe variante, dar cea corectă de obicei este numai una.

În primul rând, trebuie să calculăm cheltuielile cu schimbarea unei piese defecte nu după prețul de raft, ci după perioada ei de viață. Nu porniți de la ideea că o piesă originală este scumpă, fie ea și de la un producător de primă mărime.. Producătorii globali au ajuns la acest nivel datorită faptului că sunt mai aproape de clienți decât alți concurenți de pe piață și deci reușesc să ofere tehnică de calitate la un preț rezonabil. 

Din acest motiv, producatorii au acordat dintotdeauna atenţie cerinţelor pieței și a venit cu soluții la problemele acesteia într-un timp scurt. 

Criza financiară a dus la o tendință generală din partea utilizatorilor de motoare, grupuri electrogene… șamd de a reduce cheltuielile pentru a face față cerințelor pieței. Soluțiile găsite de producătorul german au reprezentat dovada că pentru DEUTZ AG clienții sunt cei mai importanți, aceștia primind piese și servicii de mentenanță mai ieftine, fără a renunţa însă la proverbiala calitate a produselor originale. Un exemplu în acest sens sunt piesele de schimb revizionate în fabrică, acestea având prețuri mai mici decât variantele de primă utilizare, dar primind din partea producătorului o garanţie cu cea de care beneficiază piesele noi.

Know-how-ul reprezintă un element important pentru utilizator, acesta primind cu fiecare piesă de schimb achiziţionată un produs mai fiabil și cu o durată de viață mai lungă comparativ cu cea care a fost schimbată, înglobând astfel întreaga experiență a producă- torului. Acest lucru nu este valabil în cazul pieselor de schimb after-market, chiar dacă acestea par identice cu cele originale și chiar pot avea în unele cazuri și o garanție identică din partea vânzătorului din magazin. În astfel de cazuri, fără a cunoaște ce se ascunde în spatele concepției și producției pieselor de schimb, este greu pentru cumpărător să înțeleagă că de fapt piesa originală va rezista mult mai mult comparativ cu cea after-market cumpărată de la alt producător de piese. Din acest motiv, vom explica detaliat care este diferența între o piesă originală DEUTZ și alta, de la o marcă oarecare, destinată pieței after-market. 

Un exemplu edificator este acela al capacului unei pompe de apă marca DEUTZ. Acesta are o garanție de 10.000 de ore de funcționare, care de obicei este valabilă pentru ambele produse, noi sau aftermarket, cu excepția celor contrafăcute. După cele 10.000 de ore de funcționare, se poate constata că același capac de pompă after-market se va defecta într-o perioadă relativ scurtă de timp, pe când cel de la DEUTZ va funcționa încă 4.000 de ore, cel puțin, aducând un beneficiu evident și ușor de calculat pentru utilizator. Care este explicația? DEUTZ a dezvoltat un program special prin propria rețea de service de detectare a defectelor pieselor sale, cu scopul de a le elimina pentru următoarele serii de produse și de a crește durata de viață a acestora. Astfel de programe în mod evident nu pot fi dezvoltate de către producătorii de piese after-market a căror producție are caracter multi-brand. 

DEUTZ a putut astfel depista faptul că la multe dintre capacele pompelor de apă, atunci când acestea depășeau 10.000 de ore de funcționare, durata garantată de producător, apărea o fisură pe o anumită suprafață a capacului. Acest lucru a fost imediat rezolvat de către specialiștii DEUTZ, care au adăugat o ranforsare suplimentară acolo unde apărea fisura. Rezultatul a fost uimitor: fără nici un cost suplimentar din partea cumpărătorului, acesta a primit un capac de pompă care are acum o durată de viață cu cel puțin 40% mai mare. Capacul de la alt producător after-market nu avea cum să fie reproiectat, așa că cei care cumpără o astfel de piesă originală DEUTZ au un avantaj de preț clar ce se poate vedea în timp.

Mai jos sunt cateva sfaturi de baza si cateva indicii pentru a va putea scoate din impas. Cand lucrurile nu merg cum trebuie. Probleme externe Doar pentru ca reductia finala se misca greu sau nu se misca nu inseamna neaparat ca este din
mai multe detalii ...
Capacitatea de incarcare a cupei necesare pentru o lucrare depinde in principal de numarul de ore lucrate, densitatea materialului, cat de plina poate fi incarcata pentru un anumit tip de material, "numit factorul de incarcare" si ciclul de incarcare. Ciclul de incarcare face referire la intervalul de timp in
mai multe detalii ...
Producatorul Case a prezentat in 2014 la salonul Conexpo noul model de incarcator frontal pe pneuri numit Case 921F. Noul incarcator se bucura de un randament energetic mai bun si este mai performant decat modelele precedente.Echipat cu un motor de 6.7 litri care dezvolta o putere de 168 kW este echipat cu tehnologia S
mai multe detalii ...

Sediu : 700045 Iasi, Strada Sfantul Lazar nr. 27, Kapital Invest Building -  etajul 2
Depozit :
700382 Iasi,Str. Aurel Vlaicu 88
600343 Bacau,Str. Letea 32
062202 Bucuresti, Str. Preciziei 32
2059 Chisinau, Str. Petricani 19/4

Telefon Romania:
+40 374 048 444
+40 743 122 261
Telefon Moldova:
+37 322 893 762
Telefon Ucraina:
+38 0947 101 435
Telefon Bulgaria:
английски и руски език
+35 924 915 277
office@commatech.ro