Komatsu PC210 , Komatsu PC240

Seria 8 HRD, pentru demolari sigure

Cu o experienta de peste 20 de ani în industria de demolari, Komatsu ofera o gama completa de excavatoare special configurate pentru activitati de demolare din cele mai diversificate. Gama sa de echipamente HRD (High Reach Demolition) este completata de excavatoare conventionale cu brat monobloc, brat drept sau brat din doua piese, potrivite pentru activitatile de demolare, de curatare a terenurilor dupa demolare sau pentru alte operatiuni necesare pe astfel de santiere.

Cele mai noi modele de excavatoare Komatsu pentru demolari sunt modelele cu gabarit redus si cu sistem de protectie OPG (Operator Protective Guard)- nivel II, ideale pentru activitatile de demolare în spatii restrânse.

Avantaje deosebite ale Seriei 8 de excavatoare pentru demolari Komatsu

Raport excelent eficienta-cost pentru proprietari; performanta, siguranta si confort pentru operatori

Excavatoarele pentru demolari Komatsu din Seria 8 sunt foarte robuste si versatile. Totodata se remarca prin performante excelente chiar si în cele mai grele conditii de santier si ofera siguranta perfecta în lucru pentru operator.

Ca avantaje pentru proprietar, excavatoarele HRD de la Komatsu au un consum redus de combustibil si un cost total de operare mic, îndeplinind astfel cele mai înalte standarde din industrie.

Performantele de care dau dovada aceste echipamente sunt apreciate atât de operatorii cât si de proprietarii acestora, oferind un raport excelent eficienta-cost al întregii activitati.

Toate componentele echipamentelor sunt proiectate, produse si testate de catre expertii Komatsu, pentru a oferi clientilor utilaje productive, operative si de încredere.

Toate excavatoarele Seriei 8 Komatsu sunt dotate cu sistemul de monitorizare prin satelit Komtrax. Cu ajutorul acestui sistem, toate informatiile despre modul de lucru al utilajelor, despre locatia acestora, starea tehnica, consumul de combustibil, performante sau despre cerintele de servisare sunt disponibile prin intermediul internetului. De asemenea Komtrax poate alerta clientul printr-o notificare pe email despre orice deplasare sau pornire a motorului neautorizata.

Sisteme de protectie performante pentru demolari fara griji

Activitatile de demolare sunt cel mai adesea dificile, iar conditiile de lucru riscante. Gama de excavatoare pentru demolari Komatsu este dotata cu aparatori de protectie tip heavy duty cu grosimi între 9 si 15 mm. Aceste sisteme de protectie cresc valoarea reziduala a utilajelor si reduc în timp costurile de reparatie a acestora.

De asemenea, excavatoarele HRD de la Komatsu sunt dotate cu cabine cu un sistem unic de protectie în caz de rasturnare, special dezvoltat de Komatsu pentru excavatoare hidraulice, care ofera siguranta excelenta în lucru atât pentru operator cât si pentru persoanele din apropierea utilajului. Grilajele de protectie fata si superior ofera protectie împotriva materialelor desprinse de la înaltimi mari iar geamul din sticla laminat, pozitionat pe acoperisul cabinei, cu stergator, ofera vizibilitate foarte buna asupra zonei superioare de lucru.

Operatorii se bucura de confort de prima clasa. Excavatoarele Komatsu pentru demolari sunt dotate în standard cu scaune cu suspensie pneumatica, încalzite, cu spatar confortabil, pentru o pozitie corecta a spatelui. Nivelul de zgomot în interiorul cabinei este mai redus decât cel din interiorul unui autoturism, operatorul lucrând astfel în conditii linistite, fara stres. Cabina este dotata de asemenea în standard cu panou de comanda color, cel mai mare de acest gen de pe piata. Acest panou de comanda ofera acces foarte usor la modurile de lucru ale echipamentului, la sistemul de climatizare iar când camera din spatele utilajului este montata si pornita, ofera o imagine clara, color, asupra partii din spate a utilajului.

Operativitate pentru performante excelente

Doua circuite hidraulice aditionale permit folosirea atasamentelor rotative de demolare si a cupelor standard de excavare. Puterea de lucru disponibila a echipamentelor este folosita controlat si precis, prin actionarea proportionala a unui joystick. Cupla rapida hidraulica asigura schimbarea usoara si rapida a atasamentelor. Recent, Komatsu a adus noi îmbunatatiri Seriei 8 de excavatoare, pentru a le creste performantele, printre care se numara:

  • Grilaj frontal de protectie a cabinei, cu deschidere: utilizat cu succes pe excavatoarele HRD, este disponibil acum pe toate excavatoarele Komatsu pentru demolari;
  • Aparatoare optionala a cilindrului hidraulic superior: protectie superioara si laterala a tijei cilindrului hidraulic superior, care asigura protectie excelenta împotriva sfarâmaturilor provenite din demolare (standard la excavatoarele HRD);
  • Aparatoare a proiectorului de pe brat: protectie suplimentara împotriva sfarâmaturilor ce provin din demolare.

Excavatoarele pentru demolari Komatsu sunt produse pe aceeasi linie de productie cu excavatoarele hidraulice standard din Seria 8 fiind supuse la peste 700 de controale de calitate. Bratul High Reach este montat separat, într-o incinta speciala, paralela cu linia de productie. Gama de excavatoare pentru demolari Komatsu HRD cuprinde echipamente de la PC240 (28 tone) pâna la PC800 (100 tone).

Aplicabilitate în functie de santier

Configuratia utilajelor difera în functie de necesarul clientului, putând fi configurate cu brat din 2 sau din 3 sectiuni. Pentru o mai buna aplicabilitate la diversele cerinte de pe santier si pentru operativitate permanenta, Komatsu a dezvoltat si testat un sistem hidraulic de cuplare rapida a bolturilor ce permite reconfigurarea rapida a utilajului de la configuratia necesara unor operatiuni de demolare "high reach" la cea necesara pentru operatiuni "low reach" (la înaltimi mai mici de lucru) sau la configuratia necesara unor operatiuni de excavare.

Excavatoarele pentru demolari din Seria 8 au cilindrii pentru ridicarea bratului mai mari decât excavatoarele standard, pentru putere mai mare în brat si pentru operatiuni fine si precise de demolare.

Platforma rotitoare a utilajului a fost special conceputa pentru excavatoarele de demolare, pentru reducerea factorilor de stres la care este supus utilajul si pentru a putea sustine fara probleme greutati mari. Cabina se înclina de la 0 la 30° pentru confort excelent în operare si pentru a asigura o vizibilitate foarte buna asupra atasamentului de lucru. Optional, sasiul hidraulic este reglabil, putând fi retractat de catre client numai în câteva minute, pentru a obtine o dimensiune cât mai mica la transport. Apoi, extins la maxim, ofera stabilitatea optima a utilajului pe sol.

Performante excelente în spatii mici - PC290LC/NLC-8, cel mai nou model de excavator Komatsu pentru demolari

PC290LC/NLC-8 este cel mai nou model de excavator pentru demolari de la Komatsu si a fost prezentat prima data la târgul international Bauma 2010. Îndeplinind toate standardele de calitate si sigu-ranta ale Asociatiei Europene de Demolari, PC290NL/NLC-8 este utilajul perfect pentru activitati de demolare a constructiilor de doua pâna la cinci nivele, fara a necesita o platforma.

Având în vedere dimensiunile compacte si greutatea sa relativ mica, dar si datorita faptului ca poate folosi atasamente de pâna la 3 tone, noul excavator pentru demolari Komatsu lucreaza excelent în spatii restrânse unde alte utilaje nu pot lucra. De asemenea PC290LC/NLC-8 HRD este astfel foarte usor de transportat.

Pentru testarea rezistentei la solicitari în diverse medii si la diferite înaltimi de lucru a acestor modele de excavatoare, Michael Atkinson, Product Manager pentru divizia de excavatoare pentru demolari Komatsu, împreuna cu echipa sa de ingineri profesionisti, specializati pe acest domeniu, au facut numeroase teste folo-sind echipamente software foarte sofisticate. Toate aceste teste sunt facute pentru fiecare echipament în parte, pentru a împiedica aparitia eventualelor probleme în performantele si rezistenta la solicitari a acestora.

Transmisie/cutie de viteze – rapidă, de forţă, economică  Noile buldoexcavatoare Terex sunt antrenate de transmisia manuală Synchro Shuttle cu opţiunea echipării cu transmisie automată Servo Power Synchro.  Acest sistem inovativ reduce pierderile de putere la trenul de rulare cu 9%, oferind, &
mai multe detalii ...
Komatsu PC210 Komatsu PC240
 Modelele VM117D şi VM137D sunt acţionate de motoare JCB Ecomax Stage IIIB/Tier 4 Interim ce dezvoltă o putere de 125 CP. Îmbinând experienţa bogată în compactare adusă de gama JCB Vibromax cu cea a componentelor de cea mai bună calitate, prin JCB Power Systems, aceste două utilaje anunţ
mai multe detalii ...
Komatsu PC240 Komatsu PC210
Grederele sunt considerate masinile cel mai greu de exploatat. Dupa ani de cercetari intense si teste de performanta, noile gredere Caterpillar din Seria M redefinesc ideea de "usor de folosit". Lucrul cel mai impresionant la noua Serie M este acela ca nu exista leviere- in conditiile in care un greder tipic
mai multe detalii ...
Komatsu PC240 Komatsu PC210

Sediu : 700045 Iasi, Strada Sfantul Lazar nr. 27, Kapital Invest Building -  etajul 2
Depozit :
700382 Iasi,Str. Aurel Vlaicu 88
600343 Bacau,Str. Letea 32
062202 Bucuresti, Str. Preciziei 32
2059 Chisinau, Str. Petricani 19/4

Telefon Romania:
+40 374 048 444
+40 743 122 261
Telefon Moldova:
+37 322 893 762
Telefon Ucraina:
+38 0947 101 435
Telefon Bulgaria:
английски и руски език
+35 924 915 277
office@commatech.ro