338-1054 CATERPILLAR

Noua serie D - excavatoare hidraulice CATERPILLAR

Noua serie D - excavatoare hidraulice de talie medie a fost proiectata si construita tinandu-se cont de doua cerinte de baza ale clientilor, utilizatori de astfel de masini pentru constructii: productivitate deosebita si costuri de operare reduse. Tinand cont de faptul ca aceste utilaje pot opera in medii de lucru dificile, la temperaturi extreme, 24 de ore din 24, de multe ori operatiunile de intretinere zilnica fiind greu de realizat datorita conditiilor de munca, proiectantii de la Caterpillar au realizat un state-of-art prin noua serie D. Adica, un vehicul bun la toate, care sa ramana ca un utilaj de referinta pentru cumparatori chiar si dupa cativa ani de utilizare.
Astfel, manevrabilitatea excelenta, fiabilitatea, capacitatea de ridicare impresionanta, operatiile simplificate de service si un post de conducere mai confortabil, sunt caracteristicile principale ale celor noua modele de excavatoare de talie medie din seria D.
Excavatoarele seriei D pot fi configurate pentru aplicatiile cele mai diverse din domenii precum lucrarile edilitare, lucrarile de terasament, constructia de drumuri sau exploatarile din cariere si balastiere. Bratele de excavare disponibile pentru excavarea normala sau de productie, bratele cu unghi variabil, balansierele asociate, trenurile de rulare normale, lungi sau lungi si inguste, turelele normale sau compacte, liniile hidraulice suplimentare pentru atasamente diverse, sistemul AccuGradeŽ de ghidare si control prin GPS si sistemul de monitorizare prin satelit ProductLinkŽ, reprezinta elemente cheie pentru personalizarea fiecarui excavator astfel incat sa se adapteze perfect cerintelor aplicatiilor.
Sunt disponibile cateva tipuri de brate si balansiere pentru a asigura o larga distributie pentru raza de actiune si fortele de sapare. Configuratia cu brat normal este proiectata pentru a echilibra raza de actiune, forta de sapare si capacitatea cupei, pentru a asigura performante excelente intr-o gama larga de aplicatii. Configuratia cu brat pentru excavare de productie este proiectata sa furnizeze forte de sapare mari si capacitati mari ale cupei pentru productivitate ridicata in operatiuni de incarcare a camioanelor. Bratul cu unghi variabil asigura capacitati de ridicare excelente si este extrem de flexibil si versatil, pentru lucrul in spatii restranse. Caterpillar ofera cateva tipuri de trenuri de rulare pentru a satisface nevoile specifice ale aplicatiilor. Depinzand de model, se pot face selectii pentru o stabilitate sporita a utilajului, garda la sol mai mare, transport mai usor sau rezistenta superioara in medii foarte abrazive. Excavatoarele cu turela standard sunt o alegere buna pentru excavari normale, unde nu exista limitari definite, precum cladiri, spatii restranse, trafic in apropiere, iar cele cu turela compacta permit lucrul cu incredere la proiecte precum constructiile de drumuri urbane, unde spatiul este limitat.
Motoarele Cat cu tehnologie ACERT™, combinate cu debitele si presiunile mai mari ale sistemelor hidraulice, fac excavatoarele din Seria D mai rapide si mai puternice, cu forte de penetrare mai mari cu 7% fata de modelele anterioare. Motoarele Cat cu tehnologie ACERT™ (tehnologie inovatoare, avansata, pentru reducerea emisiilor de gaze de combustie) asigura performante remarcabile si respectarea normelor EU Stage IIIA pentru emisii, pe baza comenzilor electronice avansate, a alimentarii de precizie cu carburant si managementului rafinat al aerului de admisie. Combinand tehnologia ACERT™ cu noul mod economic si cu gestiunea puterii, se pot echilibra cerintele de performanta cu economia de carburant. Motoarele Cat cu tehnologie ACERT™ nu recircula gazele arse de esapament. Acest lucru permite ca motoarele sa tolereze combustibil cu continut mai mare de sulf, sa lucreze la temperatura redusa si elimina necesitatea adaugarii unui numar mare de componente, asa cum se intampla la motoarele cu recircularea gazelor de esapament.
Sistemul hidraulic a fost proiectat pentru a asigura fiabilitate remarcabila, dublata de forta de sapare, capacitate de ridicare si tractiune mai mari. Pompele principale, ventilele de comanda si rezervorul de ulei se afla la distante mici unele de altele, pentru a permite furtunuri si conducte mai scurte intre componente, pentru reducerea pierderilor prin frecare si caderile de presiune din conducte.
Circuitul hidraulic prin cumul de presiuni utilizeaza pana la 100% fiecare din pompele hidraulice, in toate conditiile de exploatare, imbunatatind productivitatea, prin viteze mai mari ale atasamentului si viraje cu pivotare mai ferme.
Cu ajutorul sistemului electronic de comanda a uneltelor de lucru, disponibil numai pe excavatoarele Caterpillar, se pot seta, direct din cabina, parametrii hidraulici pentru un numar de zece atasamente, eliminand necesitatea reglarii acestora de fiecare data cand se schimba unealta de lucru, avand ca rezultat direct cresterea disponibilitatii utilajului.
Tehnologia SmartBoom™ permite cicluri mai rapide in operatiile de incarcare a camioanelor si reduce consumul de carburant datorita recircularii uleiului din cilindrul bratului in timpul coborarii acestuia. Functia de plutire a bratului este de asemenea foarte productiva in aplicatiile cu ciocan hidraulic, intrucat ciocanul ramane in contact permanent cu roca. De asemenea, lucrarile de decopertare si de finisare sunt usoare si rapide.
Caterpillar ofera un sistem optional de control al pantei prin GPS, instalat din fabrica, proiectat pentru performante ridicate in industria constructiilor. AccuGradeŽ utilizeaza Sistemul de Pozitionare Globala (GPS) pentru a furniza informatii precise privind pozitia cupei fata de planul de referinta. Controlul pantei prin GPS imbunatateste eficienta operatorului, precizia pe santier si productivitatea utilajului. AccuGrade imbunatateste eficienta muncii si reduce costurile asociate cu metodele traditionale care fac uz de jaloane si verificari manuale. Excavarea este mult mai precisa si scade necesarul de personal calificat care sa foloseasca jaloane si masuratori manuale. In acest fel, costurile de realizare a unui proiect scad considerabil.
Postul de conducere al excavatoarelor Caterpillar din seria D este spatios si confortabil, permitandu-i operatorului sa ramana odihnit si concentrat pe productie pe durata intregii zile de lucru. Joystick-urile hidraulice asigura un control precis asupra utilajului. Cotierele si consolele scaunelor pot fi pozitionate in functie de joystick-uri, pentru a crea o pozitie de lucru cat mai confortabila. Vizibilitatea asupra zonei de lucru si asupra panourilor de bord este excelenta. Cabina este atasata la cadru cu suporti de cauciuc care amortizeaza vibratiile si sunetele, sporind confortul si productivitatea operatorului.
Monitorul cu cristale lichide, situat in partea dreapta a cabinei, ofera informatii cheie asupra functionarii excavatorului si serveste si la setarea parametrilor de lucru pentru un numar de zece atasamente de lucru.
Sistemul de monitorizare prin satelit Product LinkTM ofera monitorizarea de la distanta a indicatorilor de performanta ai utilajului. Utilizand tehnologia moderna a comunicatiilor prin satelit, Product LinkTM furnizeaza informatii esentiale despre utilaj, precum localizarea acestuia, orele de functionare, consumul de combustibil, codurile de diagnostic si evenimente si transmite alerte in caz de defectiuni, nerespectarea restrictiilor impuse si scadenta operatiilor de service.
Dispunerea componentelor excavatoarelor din seria D s-a realizat tinand cont in permanenta de tehnicianul de service. Astfel, acestea au fost concepute pentru ca interventiile de service si intretinere sa fie mai usoare si mai rapide, reducand astfel timpul de inactivitate. Punctele de service sunt usor accesibile de la nivelul solului, interventiile putand fi facute usor.
Gama larga de unelte de lucru Caterpillar sunt concepute sa functioneze ca o parte integranta a excavatorului si sa ofere cele mai bune performante pentru fiecare aplicatie. Toate uneltele de lucru corespund ca performante cu utilajele Cat.
Gama de unelte de lucru include cupe, cuploare rapide, ciocane hidraulice, clesti concasor, pulverizatoare, multiprocesoare, foarfeci si graifere.
Utilajele cele mai "respectate" atunci când vorbim de pregatirea unor suprafete mari de teren, precum taluzarea marginilor unei autostrazi sau pistele noi de aeroport sunt grederele. Probabil ca este un semn nu prea bun pentru piata noastra ca numarul de astfel de utilaje vândute este foarte mic &
mai multe detalii ...
338-1054 CATERPILLAR
La început de an, cu ocazia evenimentului PreBauma Media Dialogue, JCB a anuntat lansarea noului excavator 8085 ZTS, mai puternic, cu un consum de combustibil redus si un grad de control ridicat. Comparativ în dimensiuni cu modelul 8080 ZTS pe care îl înlocuieste, JCB 8085 ZTS oferă un randam
mai multe detalii ...
338-1054 CATERPILLAR
Case Construction Equipment este unul dintre liderii mondiali in productia de excavatoare, fiind totodata si fabricantul primului excavator hidraulic din lume, in anul 1951. Aprecierea obtinuta la nivel mondial de catre producatorul american se datoreaza atentiei constante acordate noilor tehnologii, inovatiilor si a p
mai multe detalii ...
338-1054 CATERPILLAR

Sediu : 700045 Iasi, Strada Sfantul Lazar nr. 27, Kapital Invest Building -  etajul 2
Depozit :
700382 Iasi,Str. Aurel Vlaicu 88
600343 Bacau,Str. Letea 32
062202 Bucuresti, Str. Preciziei 32
2059 Chisinau, Str. Petricani 19/4

Telefon Romania:
+40 374 048 444
+40 743 122 261
Telefon Bulgaria:
английски и руски език
+35 924 915 277
office@commatech.ro